Pihapiirin Lapset ry

Pihapiirin Lapset ry on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on perustettu vuonna 1968. Olemme Pohjois-Sipoon vanhin päiväkotiyhdistys. Toimintamme on lähtenyt alusta pitäen perheiden ja lasten tarpeista. Olemme tarjonneet Sipoossa ensimmäisenä muun muassa viikonloppuhoitoa, iltahoitoa, ympärivuorokautista hoitoa sekä iltapäivätoimintaa koululaisille.

Sipoon kunnan terveydenhoitolautakunta on myöntänyt luvan kokopäivälastentarhan perustamiseen Ruxin kerhohuoneistoon 3–7- vuotiaita lapsia varten. Asiasta kiinnostuneita pyydetään saapumaan torstaina 11.5.1967 klo 18.00 Ruxin kerhohuoneeseen.

Nikkilän sairaalan lasten päiväkotiyhdistys sittemmin Pihapiirin Lapset ry sai alkunsa tästä ilmoituksesta. Tänä päivänä yhdistyksemme ylläpitää Lehmuslinnan päiväkotia tarjoten sekä varhaiskasvatusta että perusopetuslain mukaista esiopetusta 1–7 vuotiaille lapsille. Päiväkodin hallinnosta vastaa hallitus, joka koostuu vähintään neljästä vanhempien keskuudesta valitusta varsinaisesta jäsenestä sekä varajäsenistä.

Yhdistyksemme pitkä historia hyvänä työnantajana näkyy henkilökunnan sitoutuneisuutena ja pitkäaikaisina työsuhteina. Henkilöstöllä on selkeä yhteinen visio laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta sekä siitä, miten se päiväkodissamme toteutetaan. Teemme moniammatillista sekä vuorovaikutteista yhteistyötä mm. Sipoon kunnan varhaiskasvatuksen, erityispäivähoidon, opetustoimen, erityisopetuksen ja terveydenhoidon työntekijöiden kanssa sekä myös  Porvoonseudun musiikkiopiston, Sipoon seurakunnan ja Porvoon kuvataidekoulun kanssa.